Saturday, June 11, 2011

Kereta Sewa at Kota Kinabalu

Kat Sabah ni bagi aku memang mahal lah nak sewa kereta lebih murah sewa kereta di bali banding kat sabah ni mencekikk je keje nye aku pun tak paham... Tapi mujur berkat aku ni suka survey segala bala jeniss benda sebelum vacation bermula so aku dianggap beruntung sebab terjumpa satu website carrental ni under simedarby.

Murah jek.. murah giler aku rasa dalam banyak2 sewa kereta kat kota kinabalu tu
hanya RM88/day Hyundai MATRIX 1.6 auto.... ko tak nakk? aku nak

Korang leh search dekat simedarby car rental tapi kene drive sendiri lah.. hehehe aku gi ni husband aku drive sendiri nanti call2 kawan aku yang duk sabah ni mintak tolong lah kalo sesat pe susah jimat takyah ada tour guide ewahhh.. cam terror lak ekk??

Maka nya jimat lah kan kat sini? kekekeke pada aku menghabis kan boreh sewa kete mahal2 ni aku sewa 3 hari jek hari pertama tu aku pusing2 jek area hotel tu kat waterfront tu... nanti ahad balik sana jugak aku duduk... tadi tingat jiran aku cakap nak join aku holiday sebab pandai carik yang murah dan berbaloi cume masalahnya tuhlah kadang tak kene gak ngan taste aku yanga ku carik tu kekekeke.. alhamdulillah selama aku holiday susun aturcara sendiri ni lomlah tertipu harap2 tak kene lah tipu ye.. amin..

Entry sebulan ni adalah entry aturcara lah.. sebab ada pekdah gak korang gak yang nak tengok2 search cam aku selalu buat search2 kat internet ni camne nak cari sumber2 kan?? jangan kedekut ilmu dan jangan menipu auwww.. apahal menipu lak? yelah ada segelintir orang suke nak citer rege up2 jek benda RM2 dia kata RM200 tu aku tak suka betul..nyampah kekekekeke aku bab holiday tak de nak up upkan rege menipu korang kat sini ye..sebab info ni kita leh share antara satu sama lain di hari lian kelas auw...





14 comments:

  1. wah betul ke sekarg sdg mencari kete sewa di sane nanti mmg semua mahal2....adeh penat da survey nak try simedarby hopefuly .....tq info

    ReplyDelete
  2. My planning 4 days 3 night KL to KK...now tgh survey gak nie... ingat nk gi Labuan N Manukan.Bef gi mesti nk plan betul2 nie bcoz we nk enjoy N rileks..tq for the sharing foods , transport n location.

    ReplyDelete
  3. i try online simedarby car rental..
    x dpt pun rege murah mcm u..
    confius la..gile mahal tu rege2 dia per day..
    please..leh rekemen kan x?

    ReplyDelete
  4. HI saya menawarkan perkhidmatan sewa kereta kat kota kinabalu dengan harga berpatutan ..Myvi auto 1.3 RM120 sehari .. saga blm auto RM120 sehari ambil lebih dari 3 hari boleh discount sila buat booking awal ya.. 0138999242 brandon.. or www.kkrentacar.com

    ReplyDelete
  5. Siyes mahal sewa kete kt sna.. Nk g sna blan 3 nnti, survey kete yg murah2 mmg x dpt.. Kancil pn RM90 seari plg murah.. Nk g hertz jgakla nti.. Thanks for d info..

    ReplyDelete
  6. kete ni bole muat 8 org x?? bln 4 ni nk pegi KK..duduk 3minggu...hrp2 dpt la yg murah...

    ReplyDelete
  7. Macam mana nak contact sime darby ni..?? Bantuan owner please ..?? Emailkan dekat aisyah_jaybee87@yahoo.com.my blh x?

    ReplyDelete
  8. Macam mana nak contact sime darby ni..?? Bantuan owner please ..?? Emailkan dekat aisyah_jaybee87@yahoo.com.my blh x?

    ReplyDelete
  9. rujuk http://keretasewasabah2u.blogspot.com untuk dptkan harga murah

    ReplyDelete
  10. Car Rental Services And Tour Di kota Kinabalu
    Kami ada perkhidmatan kereta sewa di sekitar kota kinabalu dengan harga berpatutan.
    Saga Blm 1.3 Auto/ Manual 1ke 2 hari Rm120 sehari 3 hari dan keatas Rm100 sehari
    Myvi 1.3 Auto/ Manual 1ke 2 hari Rm120 sehari 3 hari dan keatas Rm100 Sehari
    Saga Flx auto 1ke 2 hari RM140 sehari 3 hari dan keatas Rm120 Sehari
    New Myvi Auto 1ke 2 hari Rm140 sehari 3 hari dan keatas Rm120 Sehari
    Viva 1.0 auto 1ke 2 hari Rm100 sehari 3 hari dan keatas RM90 Sehari
    Kenari 1.0 (M) 1 ke 2 hari RM90 sehari, 3 hari dan keatas RM80 Sehari
    Waja 1.6 Auto 1 ke 2 hari RM130 sehari 3 hari dan keatas RM120 sehari
    Nissan Urvan 3.0 (M) 1 ke 2 hari Rm280 sehari 3 hari dan keatas RM250 sehari
    Dan lain lain sila call 0178180805 untuk tempahan. Jika tiada pickup pangilan sila cuba sms ( kadang Busy)
    Kami juga ada driver jika perlu. round round kat tempat menarik seperti
    Mari mari Cultural ( Ada Tarian Kebudayaan Dan makanan masakan sabah Style)
    Tanjung Aru Beach ( Pantai Cantik , Matahari Terbenam )
    Pasar Kraf Tangan
    Restaurant Seafood Terbaik
    Weston Wetland ( River Cruise Seach Monyet Bayau @ probosics monkey , Kunang Kunang @ Fireflye di tempat tersebut makanan Local )
    Pekan Nabalu
    Kinabalu Park
    Ladang lembu mesilau @ Desa Catle
    Pasar Buah Kundasang , Fruit Market
    Luanti fish spa
    Poring Hot Spring
    Ladang Teh Ranau
    Rumah terbalik tamparuli
    Taman Buaya @ Crocodile Farm Tuaran ada lebih 1000 ekor buaya
    Kudat Simpang Mengayau
    Dan Banyak lagi jika berminat boleh hubungi saya .
    Terima kasih

    Leon - 017 81 80 805

    ReplyDelete
  11. cuba test coll kwn saya yg duduk d sabah ni..dia pn buat kereta sewa..mmg cukup murah..sbb saya suda cubo,anda bila lg..0168054821

    ReplyDelete
  12. saya ada kwn yg buat kereta sewa d sabah..harga bole tahan murahnya..boleh test coll utk tnya harga kereta sewa dia..mmg tk rugi..saya suda mncoba dan mngunakn kereta dia..hihi 0168054821

    ReplyDelete
  13. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    *Tel : 0129600702 / 0163751978*
    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Kami menyediakan Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..

    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    *Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

    Hubungi kami
    0129600702
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    ReplyDelete
  14. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    *Tel : 0129600702 / 0163751978*
    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Kami menyediakan Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..

    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    *Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

    Hubungi kami
    0129600702
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    ReplyDelete

Celoteh anda

Anda Mungkin meminati

Related Posts with Thumbnails