Tuesday, July 17, 2012

Lama gila tak online tetiba citer pasal Hong Kong dan Visa Ke china

Berapa lam aku tak update blog? takyah kira sebab memang dah lama giler... last entry pasal birthday celebration husband aku kat USS singapore tu... pastu aku punya laptop pun kelaut..kene pijak pijak anak ... ada ipad tapi aku cam menyampah nak membebel pakai ipad.. lembapp gile nak menaip cam semut...

entry kali ni bertujuan nak bagi tips dan persediaan melancong ke Hong Kong.. bermula dengan  aturcara dan masa dan selepas menelek dan bertanya blogger2 alhamdulillah nampak cerah sikit Hong Kong tu kat mata aku ni kalau tak membuta tuli jek aku order.. benda ni pun last minutes order.. puncanya anak buah aku yang tengah cuti semester nak berjalan.. dulu pun kat USS aku gak bawak dia jalan yang kali ni pun aku gaklah.. maka sume nyer kira cam masa pendek.. aku ni dahlah peten jenisnak travel sendiri takde tour guide bagainya.... maka kami akan terbang pada bulan depan bersesuaian lah untuk celebrate birthday anak bujang aku si Izz Zaharin yang berlangsung pada 13 august.. kami gi nanti 22 august raya ke empat kauu hahahahaha...


lepas macam macam dugaan punyalah susah giler aku nak membeli bilik kat hotel agoda tu leh pitam lak aku ngadap pc ni pagi sampai petang kekekekek akhirnya masalah selesai.. penyudahnya aku nye aturcara majlis jd gini 

22-24 August 2012 di  Hong Kong--- Gi The peak, madame tassauds dan stanley market dan jugak gi Disneyland Hong Kong

24-25 August 2012 di Luohu Shenzen--- kalau gi sana kompomlah namanya shopping hehehehehe

25-27 August 2012---- baliks semula ke Hong Kong gilah avenue of star dan sedara mara dia yang berdekatan



Kisahnya nak bercerita pasal nak ke China Shenzen tu.. yang ni masalah jugak nak kene apply Visa.. dah ushar banyak blog alhamdulillah banyak gak membantu...dari bacaan mengatakan ambil masa 4 hari untuk lulus visa ke china. Menurut apa yang aku baca di website Embassy China hanya perlu apply single entry kalau kita dari Hong Kong--nak kechina -- dan balik melalui hong kong.. akan tetapi ia akan jadi Double entry kalau korang dari China---nak ke Hong Kong--- dan balik ke China Balik... ini kerana masuk ke china kita perlu ada visa masuk ke hong kong takyah visa.. masuk je suka hati sambil menari nari ewahhhh


Insyaallah minggu depan aku akan apply untuk visa ke china dan aku akan citer ek....entry akan datang aku akan tulis perjalanan penyediaan aturcara majlis aku ni.. untuk kita sama-sama berkongsi dan survive sendri di Hong Kong dan China

8 comments:

  1. This paragraph gives clear idea in favor of the new people of blogging, that really
    how to do blogging.

    Visit my web blog: how to get a guy to like you

    ReplyDelete
  2. Hi, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, may check this?
    IE still is the marketplace leader and a huge element of other folks
    will miss your wonderful writing due to this problem.

    Here is my page :: how to make a guy fall in love with you

    ReplyDelete
  3. Excellent article. I am going through some of these issues
    as well..

    Also visit my site www.nouarepublica.ro

    ReplyDelete
  4. Actually no matter if someone doesn't understand then its up to other visitors that they will assist, so here it takes place.

    Here is my web page: airbnb taxes

    ReplyDelete
  5. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Firefox, it looks fine but
    when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up!
    Other then that, excellent blog!

    My web blog body fat

    ReplyDelete
  6. Great article.

    My web site ... airbnb coupon code 2013

    ReplyDelete
  7. I visited several web pages but the audio quality for audio songs existing at this site is in fact superb.


    Here is my website - get your ex girlfriend back

    ReplyDelete

  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Celoteh anda

Anda Mungkin meminati

Related Posts with Thumbnails