Saturday, September 17, 2011

Mencari sekolah untuk Izz Zaharin for 2012

Kisahnya apa? aku tak carik pun aku baca2 jek blog orang dan pengalaman orang pastu aku decide lah hahahaha.. Sebenarnya kepala otak aku ni nak anto kat sekolah depan umah aku ni jek Real Kids kan? tapi gerun pulak aku sebab dorang tu tak ngajor ugama kan? aku ni dah lah camrasa tak layak ngajor anak aku bab iqrati ni walau pun bukan lah aku tak tahu ngaji cume cam.. eh layak ke aku ni ? aku ni bab tajwid memang lembeppp.. tapi ngaji tu alhamdulillah lah...kah aku paling kenal mad ariflilsukun hahahaha sebab tiapkali kene das ngan nenek ngaji dulu soalan nye mesti aku salah kat situ huhuhu...

Bile pikir2 oklahh sekolah belajar ugama tuk kanak2 sebeso Izz Zaharin yang paling glemer skang ni Genius Aulad kan?? hahahahaha makanya senang aku hantor sana jeklah... lagi pun fees dia kalau nak diikutkan taklah mahal sangat.. lagi pun apo lah pekdah nye mama ni Izz Zaharin setakat nganto dan anak ambik anak sekolah tu memang suke sangat... dah lah tak koje hahahahaha.. takpe mama meniaga baju dalam tu pun dah syukur.

Aku nye kawan2 terdekat tak ramai nak nganto ke Genius Aulad sume duk pakat ngantor Q-dees ngan Smart Reader Kids.. pastu duk komplen anak nye lum smart2 lagi.. yelah dah korang nganto dia pun umur 3 tahun kan jangan lah aspect anak tu nak pandai cam budak umur 8 tahun pulak hishhh.. relaks lah 3 tahun tu dia still play2 skool lagi. Kawan aku yang pertama yang bukak mulut nak ngantor kat GA ni Siti Nazira lah kawan serakan kongsian business aku lah.. Nak jadi citer ri tu aku gi lah satu pre school ni tengok dorang ngajor.. aduhai cam aku ngajor Izz jek hahahahaha.. cume aku ni tak terpelajar lah kan hahaha.. tapi dorang memang tak ngajor bab2 keilmuan keagamaan yang aku takpenah nak ajor Izz kat umah ni.. so aku pk singakt jek ni tau.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku anto Izz ke Genius Aulad jeklah.. hahahahah ni aku pk bape minit ni? aaa tolak campur aku gi toilet kire dalam 45 minit jek hehehehehe.... pulak bile aku survey dan tanya kawan2 monthly fees ngan deposit segala balanya murah tu aku melaju jek setuju huhuhuhu.. hah jangan nak berkiree.. ko shopping bebulan beberapakeping wang emas tak berkire ni nak anto anak jadi pandai berkire pulak hahahahaha...



Genius Aulad Fee
Registration RM100
Annual Admission Fee RM220
Material Fee (1st Term) RM198 -
Material Fee (2nd Term) RM220
Monthly Fee RM238
Uniform RM38 x 3 helai bebudak kan baju confirm manjang bersih ahahahaha

Makanya aku dah pun register online dak Izz zaharin ni... aku memilih Subang Bestari nye cawangan lah sebab tu paling dekat.. cawangan tu baru nak bukak pun... so oklah kot kan? mesti banyak kawan2 baru kan? taklah dia kekok kot? iye ke? hahahahaha

Apa pun aku tetaplah dnegan aktiviti mengajar anak dirumah ni.. aku tammo Izz jadi orang tak tahu apa2... aku nak kenalkan dia mana eraser, mana ruler, mana color pencil sume lah..nampak cam mudahkan? ce korang letak anak korang yang tak penah gi skool tak penah anto nursery ke apa ke suruh dia tunjuk kat korang mana ruler? mahu dia tergaru2... mende ni nampak simple kompom sume akan tahu tapi sebenarnya dorang tak tahu pun kalau tak ajor... hahahah tapi tak taulah kalau anak korang tahu semua sebab anak aku kene diajar dulu baru tahu maybe ketinggalan kot anak aku kekek sebab baru nak kenal memenda tu tapi takpelah...

Ri tu aku ajau dia stand up.. sit down.. clap your hand ngan run.. dah pastu papa dia balik..dia ambik stool dia satu tuk dia satu tuk papa.. "nah papa..dodok.. belajarlah cepat" hahahahahahah nak gelak pun ado... dia nak ngajor papa dia.. apa pun memangs eronok dan puas hati gak apa kita ajar tu dia tahu... dan praktikkan dan siap nak ajar papa nya tu buat aku nak gelak tu...

hah cam biasa itu cara akulah kan..mungkin korang ada cara korang sendiri...



2 comments:

  1. Nome: umah kau lagi dekat dgn genius aulad tu....Subang Bestari outlet baru tu.

    ReplyDelete

Celoteh anda

Anda Mungkin meminati

Related Posts with Thumbnails